Onze werking

Op papier lijkt ons werk misschien eenvoudig: We maken het mogelijk dat je rechtstreeks van de Boer kan kopen. Maar onze taak is moeilijker dan je op het eerste zicht zou denken. We moeten opboksen tegen zo’n 50 jaar agro industrie en willen mee de krijtlijnen van een duurzame landbouw hertekenen: een faire prijs voor de Boer, toegang tot producten die goed zijn zowel voor onze gezondheid als voor de planeet, en transparantie over de productiewijze en afkomst ervan. Om een versnelling hoger te schakelen in deze stille revolutie maken we gebruik van een digitaal, innovatief en collaboratief webplatform.

 

Een collaboratief webplatform

 

Elke Buurderij draait volledig op zichzelf maar krijgt de steun van een heel netwerk. Zo heeft elke Buurderij een eigen (verkoop)pagina, beheerd door de Buurderij-Verantwoordelijke. Elke Producent heeft er een online catalogus die hij of zij zelf kan aanpassen naargelang wat er dit seizoen groeit op de velden, wat er in voorraad is, enzovoort. Het online betalingssysteem en de facturatie gebeuren via ditzelfde platform. Elke Buur kan zich bij verschillende Buurderijen inschrijven, ziet informatie over de Boer en kan communiceren met de Verantwoordelijke om samen te gaan voor eerlijke en authentiek voedsel.

Ons netwerk

Gestoofde gedachten en gebakken lucht

 

Om de transitie in te zetten moeten we ook informeren. Daarom besloten we om verhalen uit en van buiten ons netwerk te bundelen op een blog. We brengen rapportages, DIY tips, het verhaal achter de Producent, ontcijferen mythes en stellen lekkere recepten samen. Elke week verschijnt een nieuw artikel over landbouw, duurzaamheid of de deeleconomie.

Lees onze blog
 
 

previous arrow
next arrow
Slider